Sběr dat pro letošní Carbon Tracker je uzavřen

04. 08. 2023

Po prodloužení termínu, k němuž platforma Climate & Sustainable Leaders Czech Republic letos přistoupila na žádost několika oslovených subjektů, jsme 1. srpna už opravdu protnuli pomyslnou cílovou pásku. Udělali tlustou čáru pod sběrem dat pro 2. ročník průzkumu dekarbonizačních aktivit u 150 největších subjektů podnikajících na českém trhu a začali vyhodnocovat data Carbon Trackeru 2023.

Na vyhodnocení druhého ročníku průzkumu pracují v těchto dnech experti z týmu ESG a udržitelnosti společností PwC Česká republika (link?) a EY (opět link?), kteří letos vyplňovaný dotazník také připravili. Metodika výpočtu uhlíkové stopy vychází z mezinárodně uznávané metodiky GHG protocol a samotný sběr dat proběhl na platformě členské společnosti SAP.

„S tím, jak se blíží povinnost nefinančního reportingu vidíme, jak české společnosti a jejich zástupci kladou na dekarbonizační strategie, aktivity vedoucí ke snížení produkce CO2 i na výpočet uhlíkové stopy stále větší důraz,“ okomentoval situaci těsně po ukončení sběru dat Jakub Skavroň. Zhruba měsíc teď bude tým expertů pracovat na kontrole a vyhodnocení získaných dat a výsledky druhého ročníku průzkumu Carbon Tracker plánuje spolek zveřejnit v 2.polovině září.